Γότση, Βασιλική (2003) Διατροφικοί κίνδυνοι με έμφαση στην σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap26_2003.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (372kB) |
Abstract
Τα τρόφιμα όμως για να ανταποκριθούν στην παραπάνω σημαντική βιολογική αποστολή τους θα πρέπει να έχουν ορισμένες ιδιότητες. Το σύνολο των ιδιοτήτων αυτών αποτελεί την ποιότητα των τροφίμων. Η ποιότητα των τροφίμων είναι επομένως ένα σύνολο χαρακτηριστικών που αναφέρονται στην υγιεινή κατάσταση του τροφίμου, στην θρεπτική αξία του και στις χαρακτηριστικές για κάθε τρόφιμο οργανοληπτικές ιδιότητες. Μεταξύ των τροφίμων ασφαλώς η ποιότητα του κρέατος και των κρεατοσυσκευασμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί ως γνωστό τα προϊόντα αυτά αποτελούν την βάση της διατροφής του σημερινού ανθρώπου. Στην παρούσα εργασία δίνονται διάφορες επιστημονικές γνώσεις που αφορούν την ποιότητα του κρέατος. Ακόμη αναφέρονται λεπτομερώς τα αίτια και ο τρόπος πρόληψης ή θεραπείας της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Προϊόντα ζωικής προέλευσης, Βοοειδές, Ανθρωποζωονόσοι, Ζωοτροφικά προϊόντα, Υγειονομικός έλεγχος |
Subjects: | Β > Βοοειδή - Εκτροφή Δ > Διατροφικά σκάνδαλα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 16 Mar 2015 17:31 |
Last Modified: | 31 Mar 2015 08:38 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/806 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |