Ανάπτυξη συστήματος HACCP σε αρτοποιείο

Πιοβήτου, Μαρία (2015) Ανάπτυξη συστήματος HACCP σε αρτοποιείο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap21_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), το οποίο αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα ως Ανάλυση Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων. Η εγκατάσταση του συστήματος στηρίζεται στην εκπόνηση μελέτης, η οποία αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση και τον εντοπισμό κινδύνων, την εκτίμηση της επικινδυνότητας, της σοβαρότητας και της πιθανότητας εμφάνισης τους, καθώς και τον έλεγχο των βιολογικών, φυσικών και χημικών κινδύνων που σχετίζονται με όλα τα στάδια παραγωγής, αποθήκευσης, διακίνησης ή πώλησης ενός τροφίμου από την συγκομιδή ή την παραγωγή των α΄ υλών του μέχρι την κατανάλωση του. Η μελέτη για την ανάπτυξη του συστήματος ΗΑCCΡ στην Αρτοποιία πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία (Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, Κοινοτικές Οδηγίες και Κανονισμοί), καθώς και τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουλούμπαση Ελισάβετ
Uncontrolled Keywords: HACCP, Αρτοποιεία
Subjects: Α > Αρτοποιία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Mar 2016 07:46
Last Modified: 28 Nov 2016 08:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7997

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top