Μηλιόπουλος, Ευάγγελος (2009) Παρασκευή ελληνικών τυριών, παθήσεις και εχθροί τυριών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp24_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (930kB) |
Abstract
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων, η τυροκόμηση του γάλακτος πέρασε από το αρχικό της οικογενειακό και βιοτεχνικό στάδιο στη σημερινή της προηγμένη βιομηχανική μορφή. Αυτό είχε σαν συνέπεια τα παρασκευαζόμενα σήμερα τυριά – σε πολλές περιπτώσεις – να έχουν χάσει την τυπική τους παραδοσιακή γεύση και να έχουν κερδίσει από πλευράς καθαριότητας, που εγγυάται την υγεία των καταναλωτών, και ιδιαίτερα εκείνα τα τυριά που παρασκευάζονται στις σύγχρονες τυροκομικές μονάδες. Παράλληλα, μπορούμε να πούμε ότι η θρεπτική άξια παρέμεινε η ιδία, με πολλές μάλιστα δυνατότητες επιλογής τυριών από τον καταναλωτή και με μεγάλη ή με μικρή θρεπτική άξια καθώς και τυριών με διαιτητική άξια Αυτό επετεύχθητε από την πληθώρα των παρασκευαζομένων σήμερα ειδών τυριών ( σε όλο τον κόσμο παρασκευάζονται πάνω από 2000 ειδή τυριών), που είναι προσαρμοσμένα σε όλες τις σημερινές διαιτητικές και θρεπτικές απαιτήσεις των καταναλωτών. (Λιτοπούλου-Τζανετάκη Ε. 1988)
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μαραντίδης Απόστολος |
Uncontrolled Keywords: | Παθήσεις τυριών, Κίτρινα τυριά, Σκληρά τυριά, Είδη τυριών, Παθήσεις τυριών |
Subjects: | Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 16 Mar 2015 16:27 |
Last Modified: | 18 Mar 2015 10:29 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/799 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |