Μακριδάκης, Ιωάννης (2004) Καλλιέργεια της αμπέλου - οινοποίηση και τυποποίηση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap6_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (635kB) |
Abstract
Η άμπελος, φυτό αναρριχώμενο και με χαρακτηριστική μορφολογία, περνά από διάφορα στάδια μέχρι να παράγει τον καρπό της, το σταφύλι. Η επιλογή της ποικιλίας, η καλλιέργεια του εδάφους, η καταπολέμηση των ζιζανίων, η λίπανση, το πότισμα, το κλάδεμα και το βλαστολόγημα αποτελούν τις κύριες εργασίες για καλή ποιότητα και απόδοση. Τέλος, γίνεται η συγκομιδή του σταφυλιού, ο λεγόμενος τρύγος και η μεταφορά του προϊόντος στον τόπο οινοποίησης. Οι παραπάνω διαδικασίες περιγράφονται στο Α΄ μέρος της εργασίας. Το Β΄ μέρος περιλαμβάνει την διαδικασία της οινοποίησης, δηλαδή τις εργασίες που γίνονται για την μετατροπή του σταφυλιού σε μούστο. Αυτές είναι: η έκθλιψη, ο αποχωρισμός των βοστρύχων, η στράγγιση, η συμπίεση, η απολάσπωση και τέλος η διόρθωση του γλεύκους
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κίτσος Απόστολος |
Uncontrolled Keywords: | Μορφολογία αμπέλου, Ασθένειες αμπέλου, Οινοποίηση, Εμφιάλωση οίνου |
Subjects: | Α > Αμπελοκαλλιέργεια Ο > Οινοποιία Σ > Σταφύλια |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 16 Mar 2015 10:13 |
Last Modified: | 18 Mar 2015 08:09 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/783 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |