Συμβολή της παραγωγής μαστίχας στην Τοπική ανάπτυξη στο νομό Χίου

Κουλούρη, Άννα-Μαρία (2015) Συμβολή της παραγωγής μαστίχας στην Τοπική ανάπτυξη στο νομό Χίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap9_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (736kB)

Abstract

Το κυριότερο αγροτικό προϊόν της Χίου είναι η μαστίχα, η οποία παράγεται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο νησί. Είναι παγκοσμίως γνωστή για το άρωμα και τη μοναδικότητά της. Η καλλιέργειά της γίνεται στα Μαστιχοχώρια, όπου περίπου 105 τόνοι παράγονται ετησίως, οι οποίοι εξάγονται και σε άλλες χώρες. Η μαστίχα διαδραματίζει και συνεχίζει να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Μαστίχα Χίου, Βιομηχανία, Ιατρική, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Ποτοποιία, Κάψουλες
Subjects: Μ > Μαστίχα - Ελλάδα - Χίος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Feb 2016 10:11
Last Modified: 29 Mar 2016 12:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7822

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top