Κουλούρη, Άννα-Μαρία (2015) Συμβολή της παραγωγής μαστίχας στην Τοπική ανάπτυξη στο νομό Χίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap9_2015.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (736kB) |
Abstract
Το κυριότερο αγροτικό προϊόν της Χίου είναι η μαστίχα, η οποία παράγεται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο νησί. Είναι παγκοσμίως γνωστή για το άρωμα και τη μοναδικότητά της. Η καλλιέργειά της γίνεται στα Μαστιχοχώρια, όπου περίπου 105 τόνοι παράγονται ετησίως, οι οποίοι εξάγονται και σε άλλες χώρες. Η μαστίχα διαδραματίζει και συνεχίζει να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Λοΐζου Ευστράτιος |
Uncontrolled Keywords: | Μαστίχα Χίου, Βιομηχανία, Ιατρική, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Ποτοποιία, Κάψουλες |
Subjects: | Μ > Μαστίχα - Ελλάδα - Χίος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 19 Feb 2016 10:11 |
Last Modified: | 29 Mar 2016 12:14 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7822 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |