Πετροπούλου, Αναστασία (2015) Ποιοτικός έλεγχος τυριού φέτα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap12_2015.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (889kB) |
Abstract
Σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας, είναι να διαπιστωθεί η νοθεία ορισμένων δειγμάτων τυριού Φέτας, που διατίθενται στην Ελληνική αγορά από μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες. Έγινε ιστορική αναδρομή για τη δημιουργία και χρήση των τυριών , τους τρόπους παρασκευής τους και την προστασία που υπάρχει για συγκεκριμένους τύπους τυριών. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν η τυχαία λήψη τριών δειγμάτων τυριού Φέτα, σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες εντός του έτους 2015 από μεγάλη αλυσίδα εμπορίας τροφίμων στην πόλη της Φλώρινας. Τα δείγματα μελετήθηκαν στο εργαστήριο και μετρήθηκαν ορισμένα μεγέθη όπως η περιεκτικότητα σε λίπος, το pH, το ποσοστό αλατιού και η οξύτητα των δειγμάτων. Τα δείγματα που επιλέχθηκαν, έπειτα από τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, αποδείχθηκε ότι ήταν όλα αρνητικά σε νοθεία.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κουντουράς Κωνσταντίνος |
Uncontrolled Keywords: | Φέτα, ΠΟΠ, Τυριά, Γαλακτοκομία, |
Subjects: | Π > Ποιοτικός έλεγχος Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 17 Feb 2016 09:56 |
Last Modified: | 17 Feb 2016 09:56 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7818 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |