Γεωργίου, Κωνσταντίνα (2008) Οι διαδικασίες ποιότητας ενδοκοινοτικού εμπορίου στα πλαίσια της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο EN ISO 9001:2000 στον κλάδο της κρεατοβιομηχανίας: η περίπτωση της Κύπρου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
| 
              
Text
 IT117_2008.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (421kB)  | 
          
Abstract
Στην ακόλουθη εργασία παρουσιάζεται ο κλάδος της Ελληνικής και της Κυπριακής κρεατοβιομηχανιας σήμερα, αναλύεται η θέση του κλάδου της κρεατοβιομηχανιας στο διεθνές εμπόριο, γίνεται αναφορά σε μερικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου όπως και τα προϊόντα εμπορίας και η ανάγκη που απαιτείται για τις εταιρείες να εγκαταστήσουν στο χώρο τους ένα σύστημα διαχείρισης της ποιότητας και ποιο συγκεκριμένα το ISO 9001:2000. Αναλύονται στην συνέχεια οι διαδικασίες ποιότητας, ο ποιοτικός έλεγχος, η τυποποίηση, οι προμήθειες η πρακτική εφαρμογή των διαδικασιών αυτών και κάποια έντυπα που χρειάζονται για αυτές τις διαδικασίες. Στην συνέχεια αναφέρεται ο τρόπος εξαγωγής και τα έντυπα που χρειάζονται για να γίνει μια ενδοκοινοτική απόκτηση ή παράδοση. Στην συνέχεια καταγράφεται πώς γίνεται μια εξαγωγή και τέλος τα συμπεράσματα της παρούσας εργασίας όπως και το παράρτημα με 3 εταιρείες του κλάδου που είναι πιστοποιημένες με το συγκεκριμένο πρότυπο ISO 9001:2000.
| Item Type: | Thesis (BSc) | 
|---|---|
| Corporate Creators: | Μπάτος Παναγιώτης | 
| Additional Information: | χωρίς εξώφυλλο | 
| Uncontrolled Keywords: | ISO 9001:2000,Τυποποίηση, Ποιοτικός έλεγχος, Σύστημα διαχείρισης ποιότητας | 
| Subjects: | Κ > Κρέας Π > Ποιοτικός έλεγχος  | 
        
| Divisions: | Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά) | 
| Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου | 
| Date Deposited: | 25 Jun 2015 10:30 | 
| Last Modified: | 25 Sep 2015 08:38 | 
| URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7479 | 
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
![]()  | 
        View Item | 



