Το σύστημα HACCP και η εφαρμογή του στην παραγωγή μπύρας

Κορέστη, Μελπομένη (2004) Το σύστημα HACCP και η εφαρμογή του στην παραγωγή μπύρας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap20_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (212kB)

Abstract

Βασική απαίτηση για κάθε βιομηχανία αποτελεί η παρασκευή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων. Το θέμα της εργασίας αυτή είναι η εφαρμογή του συστήματος HACCP στη βιομηχανία της μπύρας. Η ενασχόλησή μου με το αντικείμενο αυτό προέκυψε από το ενδιαφέρον μου γενικότερα με το θέμα της διασφάλισης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα γιατί η μπύρα ανήκει στην κατηγορία των βιομηχανικών προϊόντων που καταναλώνεται ευρύτατα στην κοινωνίας μας. Η εργασία περιλαμβάνει δυο σκέλη στο πρώτο σκέλος γίνεται μια αναφορά στην αναγκαιότητα των συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας των προϊόντων και ειδικότερα αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του συστήματος HACCP, η εξέλιξή του συστήματος και η σχέση του με άλλα συστήματα. Στο δεύτερο σκέλος παρουσιάζεται η εφαρμογή του συστήματος στην παραγωγή και διακίνηση της μπύρας. Αφού περιγράφονται τα στάδια παραγωγής της μπύρας αναφέρονται στη συνέχεια οι δυνητικοί κίνδυνοι τα κρίσιμα όρια , οι έλεγχοι και οι διορθωτικές ενέργειες για κάθε στάδιο από την παραγωγή έως την κατανάλωση της μπύρας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θέμελης Θωμάς
Uncontrolled Keywords: HACCP, ISO 9000, Ζύθος, Σερβίρισμα, Βυνοποίηση, Κατανάλωση μπύρας
Subjects: Μ > Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 15 Mar 2015 13:14
Last Modified: 01 Apr 2015 07:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/745

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top