Κορέστη, Μελπομένη (2004) Το σύστημα HACCP και η εφαρμογή του στην παραγωγή μπύρας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap20_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (212kB) |
Abstract
Βασική απαίτηση για κάθε βιομηχανία αποτελεί η παρασκευή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων. Το θέμα της εργασίας αυτή είναι η εφαρμογή του συστήματος HACCP στη βιομηχανία της μπύρας. Η ενασχόλησή μου με το αντικείμενο αυτό προέκυψε από το ενδιαφέρον μου γενικότερα με το θέμα της διασφάλισης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα γιατί η μπύρα ανήκει στην κατηγορία των βιομηχανικών προϊόντων που καταναλώνεται ευρύτατα στην κοινωνίας μας. Η εργασία περιλαμβάνει δυο σκέλη στο πρώτο σκέλος γίνεται μια αναφορά στην αναγκαιότητα των συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας των προϊόντων και ειδικότερα αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του συστήματος HACCP, η εξέλιξή του συστήματος και η σχέση του με άλλα συστήματα. Στο δεύτερο σκέλος παρουσιάζεται η εφαρμογή του συστήματος στην παραγωγή και διακίνηση της μπύρας. Αφού περιγράφονται τα στάδια παραγωγής της μπύρας αναφέρονται στη συνέχεια οι δυνητικοί κίνδυνοι τα κρίσιμα όρια , οι έλεγχοι και οι διορθωτικές ενέργειες για κάθε στάδιο από την παραγωγή έως την κατανάλωση της μπύρας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Θέμελης Θωμάς |
Uncontrolled Keywords: | HACCP, ISO 9000, Ζύθος, Σερβίρισμα, Βυνοποίηση, Κατανάλωση μπύρας |
Subjects: | Μ > Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 15 Mar 2015 13:14 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 07:21 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/745 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |