Αντωνίου, Σπύρος (2004) Η παραγωγή και εμπορία του κρασιού στην Ελλάδα. Η περίπτωση της περιοχής των Μεσογείων του Ν. Αττικη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap47_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (563kB) |
Abstract
Η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια, η Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, καθώς η Κρήτη, όπως και τα Μεσόγεια αποτελούν αξιόλογες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα παρατηρείται δραματική αύξηση των εισαγωγών, που κάνει η χώρα μας και οφείλεται κυρίως στις ελλιπείς ή ανεπαρκείς προσπάθειες από ελληνικής πλευράς. Η χώρα μας δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται με την «ελληνοποίηση» των εισαγόμενων κρασιών και την έλλειψη μέτρων ικανών να την καταπολεμήσουν. Η Γαλλία και η Ιταλία είναι οι κύριες προμηθεύτριες χώρες της Ελλάδας σε κρασί. Όσο αφορά τις εξαγωγές, το τελευταίο έτος η μείωσή τους ήταν ραγδαία και οι φόβοι για τη δημιουργία αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου την επόμενη χρονιά είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Η προσφορά - ζήτηση κρασιού στα Μεσόγεια βρίσκεται σε στασιμότητα και σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ποσοστό των εισαγωγών είναι μηδέν, ενώ εκλείπουν και οι εξαγωγές.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Οινοπαραγωγικές περιοχές, Εξαγωγικές δραστηριότητες (Οίνος), Παραγωγή κρασιού |
Subjects: | Α > Αμπελοκαλλιέργεια Ο > Οίνος και οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 14 Mar 2015 17:23 |
Last Modified: | 18 Mar 2015 09:40 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/708 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |