Σεργιάδης, Μανώλης (2008) Το ελαιόλαδο και οι ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap64_2008.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (515kB) |
Abstract
Το ελαιόλαδο ως βασική θρεπτική ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί πηγή ενέργειας, κύριο φορέα λιποδιαλυτών, βιταμινών, προστατευτικό συστατικό από διάφορες ασθένειες, αλλά και εύγευστο, χορταστικό τρόφιμο. Στην παρούσα εργασία, αρχικά, γίνεται αναφορά λιπαρές ουσίες του ελαιόλαδου. Ακολουθεί αναλυτικά η σύσταση του ελαιολάδου και αναφέρονται οι κατηγορίες του. Στη συνέχεια εξετάζονται οι ευεργετικές ιδίοτητές του και η επίδραση του στην ανθρώπινη υγεία. Στο επόμενο κεφάλαιο αναλύονται τα λιπαρά Ωμέγα οξέα. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Φυτικά και ζωικά έλαια, Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, Σύσταση του ελαιολάδου, Κατηγορίες του ελαιολάδου, Ωμεγα λιπαρά οξέα |
Subjects: | Δ > Διατροφή - Ποιότητα Ε > Ελαιόλαδο |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 14 Mar 2015 15:02 |
Last Modified: | 16 Nov 2015 13:13 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/695 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |