Πρινιωτάκη, Ειρήνη (2008) Μικροβιακό φορτίο και αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα από αγελάδες με μαστίτιδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp23_2008.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (296kB) |
Abstract
Όταν οι αγελάδες έχουν μαστίτιδα, ο αριθμός σωματικών κυττάρων αυξάνεται στο μαζικό γάλα. Αυτό δημιουργεί μια άσχημη εικόνα στην κοινή γνώμη. Επίσης, η γεύση του γάλακτος αλλοιώνεται όσο τα σωματικά κύτταρα αυξάνουν. Αυξημένα επίπεδα λιπάσης στο γάλα συμβάλουν στην οξύτητα του. Ο υψηλός αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα επηρεάζει τη σύσταση του. Υπάρχουν μειώσεις σε λακτόζη, καζεΐνη και λίπος. Ακόμα υπάρχουν αυξήσεις σε νάτριο, χλωριούχα και πρωτεΐνη τυρογάλακτος (whey protein), η οποία προκαλεί μια αύξηση στο pΗ του γάλακτος. Όλες αυτές οι αλλαγές συμβάλουν, στη μείωση παραγωγής τυριού και στη μείωση της διάρκειας ζωής του γάλακτος στα καταστήματα.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μαραντίδης Απόστολος |
Uncontrolled Keywords: | Μόλυνση γάλακτος, Μαστίτιδα(Αγελάδων), Μικροοργανισμοί γάλακτος |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 12 Mar 2015 12:35 |
Last Modified: | 12 Mar 2015 12:35 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/634 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |