Μικροβιακό φορτίο και αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα από αγελάδες με μαστίτιδα

Πρινιωτάκη, Ειρήνη (2008) Μικροβιακό φορτίο και αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα από αγελάδες με μαστίτιδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp23_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (296kB)

Abstract

Όταν οι αγελάδες έχουν μαστίτιδα, ο αριθμός σωματικών κυττάρων αυξάνεται στο μαζικό γάλα. Αυτό δημιουργεί μια άσχημη εικόνα στην κοινή γνώμη. Επίσης, η γεύση του γάλακτος αλλοιώνεται όσο τα σωματικά κύτταρα αυξάνουν. Αυξημένα επίπεδα λιπάσης στο γάλα συμβάλουν στην οξύτητα του. Ο υψηλός αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα επηρεάζει τη σύσταση του. Υπάρχουν μειώσεις σε λακτόζη, καζεΐνη και λίπος. Ακόμα υπάρχουν αυξήσεις σε νάτριο, χλωριούχα και πρωτεΐνη τυρογάλακτος (whey protein), η οποία προκαλεί μια αύξηση στο pΗ του γάλακτος. Όλες αυτές οι αλλαγές συμβάλουν, στη μείωση παραγωγής τυριού και στη μείωση της διάρκειας ζωής του γάλακτος στα καταστήματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαραντίδης Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Μόλυνση γάλακτος, Μαστίτιδα(Αγελάδων), Μικροοργανισμοί γάλακτος
Subjects: Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 12 Mar 2015 12:35
Last Modified: 12 Mar 2015 12:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/634

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top