Σχεδιασμός και ανάπτυξη εφαρμογής Διαχείρισης Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ)

Ανδρονικίδης, Παύλος (2012) Σχεδιασμός και ανάπτυξη εφαρμογής Διαχείρισης Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ICT41_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι η δημιουργία εφαρμογής διαχείρισης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων για την εξοικονόμηση του νερού και την ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού. Επίσης επιδιώκεται να μελετηθεί και η προοπτική ανάπτυξης της εφαρμογής για την καλύτερη λειτουργίας του Οργανισμού. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελείται από τρία κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος το οποίο αναπτύσσεται σε πέντε υποκεφάλαια. Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την δημιουργία της εφαρμογής που αναπτύσσεται σε 2 υποκεφάλαια. Το τρίτο κεφάλαιο περιλαμβάνει τη δημιουργία της βάσης δεδομένων και των σχέσεων της και αναπτύσσεται σε τέσσερα υποκεφάλαια. Ποιο αναλυτικά στο πρώτο κεφάλαιο και στο πρώτο υποκεφάλαιο, γίνεται αναφορά στον οργανισμό όπου εξηγείται τι είναι ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων και ποιο είναι το αντικείμενο που ασχολείται. Στο δεύτερο υποκεφάλαιο, αναλύεται τι είναι το φράγμα που χρησιμοποιείται και πως ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προσφέροντας στον οργανισμό περισσότερα έσοδα. Επίσης, σε αυτό το υποκεφάλαιο δίνονται στοιχεία για την κατασκευή του φράγματος καθώς και τα αίτια καταστροφής ενός φράγματος. Στο τρίτο υποκεφάλαιο, περιγράφεται η λειτουργία του δικτύου ύδρευσης. Πώς γινόταν η μεταφορά του νερού στο παρελθόν και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τότε και πως γίνεται σήμερα η μεταφορά του νερού και τα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το παλιό δίκτυο. Στο τέταρτο υποκεφάλαιο, περιγράφονται οι μέθοδοι άρδευσης, που είναι τρείς, καθώς επίσης και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μιας μεθόδου. Τέλος, στο πέμπτο υποκεφάλαιο, του πρώτου κεφαλαίου της πτυχιακής μελέτης, αναπτύσσονται τα κριτήρια επιλογής μεθόδου άρδευσης με βάση τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων του Δ.Δ. Πύργων του Δ Εορδαίας. Μια περιοχή, όπου καλλιεργούνται κατά κύριο λόγο δενδροκομικές καλλιέργειες όπως είναι π.χ. μήλα, κεράσια, αχλάδια κ.α. Και μια μικρή έκταση με μονοετή καλλιέργειες, όπως π.χ. ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες κ.α. Με τον πρόεδρο του οργανισμού να μου περιγράφει το δίκτυο άρδευσης και να μου εξηγεί ποια στρατηγική άρδευσης ακολουθεί ο Οργανισμός για να μην βρεθεί σε χρονιά λειψυδρίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σταμπουλτζής Μιχαήλ
Uncontrolled Keywords: Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων, Μέθοδοι άρδευσης, Φράγμα, Δ.Δ. Πύργων Δήμου Εορδαίας, Βάση δεδομένων
Subjects: Α > Άρδευση
Β > Βάσεις δεδομένων
Φ > Φράγματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Jun 2015 07:48
Last Modified: 06 Jun 2015 08:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/5232

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top