Οι διαδικασίες ποιότητας : α) αγορά - ποιοτικός έλεγχος α' και β' υλών, β)ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων, γ) έλεγχος και εξαγωγές προϊόντων στις διεθνείς αγορές, στα πλαίσια της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 στις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ελληνικής φέτας

Κρεμυδά, Βασιλική and Παπακώστα, Αποστολία (2008) Οι διαδικασίες ποιότητας : α) αγορά - ποιοτικός έλεγχος α' και β' υλών, β)ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων, γ) έλεγχος και εξαγωγές προϊόντων στις διεθνείς αγορές, στα πλαίσια της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 στις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ελληνικής φέτας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT146_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της εργασίας σε θεωρητικό επίπεδο είναι όπως άλλωστε προκύπτει από τον τίτλο, να αποσαφηνίσει τον όρο «σύστημα διαχείρισης ποιότητας» που βασίζεται στο πρότυπο EN ISO 9001:2000 και να εξετάσει τις διαδικασίες ποιότητας που πρέπει να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια αγοράς α’ υλών, παραγωγικής διαδικασίας, τελικού προϊόντος καθώς και τον ποιοτικό έλεγχο που γίνεται σ’ αυτές. Επίσης, εξετάζει τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη και αναγκαία η εγκατάσταση και εφαρμογή του συγκεκριμένου προτύπου από μία ελληνική εξαγωγική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο της φέτας καθώς και τα οφέλη που αποκομίζει από την εφαρμογή του συστήματος αυτού. Σε πρακτικό επίπεδο, η εργασία επιχειρεί να αναλύσει το πρότυπο EN ISO 9001:2000 σε όλα τα στάδια που μεσολαβούν για την παραγωγή της φέτας, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, τον ποιοτικό έλεγχο που απαιτείται να γίνει σύμφωνα με το πρότυπο αυτό, τις εξαγωγικές διαδικασίες μεταφοράς καθώς να επισημανθούν οι εξαγωγές αυτής σε παγκόσμιο επίπεδο και να οδηγηθεί σε ορισμένα συμπεράσματα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ασφάλεια, υγιεινή και ποιότητα της φέτας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπάτος Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: ISO 9001 Σειρά Προτύπων, Ελληνική φέτα (Ποιοτικός έλεγχος), Ασφάλεια τροφίμων
Subjects: Ε > Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Jun 2015 18:10
Last Modified: 05 Oct 2016 07:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/4944

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top