Παρουσίαση του συνεταιρισμού κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Σκόρδα, Βασιλική and Σκόρδας, Κωνσταντίνος (2014) Παρουσίαση του συνεταιρισμού κροκοπαραγωγών Κοζάνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
L101_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η εργασία μελετά τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κοροκοπαραγωγών Κοζάνης. Ο κρόκος καλλιεργείται στην περιοχή της Κοζάνης από τον 17ο αιώνα. Όλα αυτά τα χρόνια αποκτήθηκε σημαντική εμπειρία στην παραγωγή του προϊόντος. Μέχρι το 1966 η διακίνηση και εμπορία του προϊόντος γινόταν μέσα από κυκλώματα χονδρεμπόρων, οι οποίοι έπαιρναν το προϊόν από τους μεμονωμένους παραγωγούς σε χαμηλές τιμές. Η έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας, καθώς και η αδυναμία διερεύνησης της διεθνούς αγοράς, οδήγησαν τους παραγωγούς το 1966 στην Ίδρυση του Ελεύθερου Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, ο οποίος και μετονομάστηκε το 1971 σε Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης. Στον Συνεταιρισμό συμμετέχουν περίπου 1000 μέλη, ενώ στην καλλιέργεια του κρόκου εργάζονται περίπου 5000 άτομα. Κάθε παραγωγός έχει την υποχρέωση να παραδίδει το προϊόν στον Συνεταιρισμό για κοινή διαχείριση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Συνεταιρισμός, Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών, Κρόκος Κοζάνης, Καλλιέργεια Κρόκου
Subjects: Κ > Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 25 May 2015 08:36
Last Modified: 25 May 2015 08:36
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/4403

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top