Κατσαρού, Μαρία (2010) Παραγωγή - ποιότητα μελιού από τον Γ.Σ. «ΣΙΘΩΝ» και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap70_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (618kB) |
Abstract
Στην εργασία αυτή επιχειρείται η παρουσίαση του συστήματος ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου όπως αυτό εφαρμόζεται στην επιχείρηση επεξεργασίας μελιού του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης. Η επεξεργασία και τυποποίηση αποτελεί το τελικό στάδιο μιας σειράς διεργασιών που αρχίζουν από την κυψέλη και τελειώνουν στο ράφι των υπεραγορών. Στόχος της μελέτης είναι να επισημανθούν οι παράγοντες κινδύνου που εμφανίζονται ή δύναται να εμφανισθούν στην παραγωγική διαδικασία του μελιού και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του ανθρώπου. Κάθε επιχείρηση που εντάσσεται στην παραγωγική διαδικασία των τροφίμων και δραστηριοποιείται στη Ε.Ε. υποχρεούται βάση των Καν. 178/2002 ΕΚ και 852/2004 ΕΚ να εφαρμόζει το σύστημα HACCP. Το σύστημα HACCP αναλύει τους παράγοντες κινδύνου και ορίζει τους υγειονομικούς κανόνες παραγωγής του προϊόντος.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης Χαλκιδικής, Σύστημα Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000), HACCP |
Subjects: | Μ > Μελισσοκομία Μ > Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 07 Mar 2015 09:09 |
Last Modified: | 30 Oct 2015 09:49 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/400 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |