Κανύχη, Κλεάνθη (2010) Οίνος και οινοτουρισμός στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap67_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Στην εν λόγω εργασία παρουσιάζεται η διαδικασία της παραγωγής του κρασιού από το αρχικό του στάδιο το οποίο είναι η συγκομιδή του σταφυλιού, η βιομηχανοποίηση του και η τελική δημιουργία του οίνου μέχρι την σύνδεση του με την ταχέως αναπτυσσόμενη εμπορική δραστηριότητα που στοχεύει στον τουρισμό, τον λεγόμενο οινοτουρισμό. Επίκεντρο θα είναι η Ελλάδα η οποία δεν έχει αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό αυτήν την νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού, η οποία θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της παραγωγής κρασιού και κατ’επέκταση με την δημιουργία σύγχρονων επισκέψιμων οινοποιείων, στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Εναλλακτικές μορφες τουρισμού, Οινοτουρισμός, Σταφύλι, Αμπέλι, Μούστος, Οινοποιητικές εταιρίες |
Subjects: | Α > Αμπελοκαλλιέργεια Ο > Οινοπνευματώδη ποτά - Μάρκετινγκ Τ > Τουριστικό μάρκετινγκ |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 07 Mar 2015 07:52 |
Last Modified: | 27 Oct 2015 08:23 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/395 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |