Μεδίτσκου, Αντωνία (2008) Η καλλιέργεια του ξινόμαυρου στην περιοχή του Αμυνταίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap86_2008.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (438kB) |
Abstract
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την καλλιέργεια της ποικιλίας Ξινόμαυρο στην περιοχή του Αμυνταίου, ξεκινώντας από τις καλλιεργητικές φροντίδες και καταλήγοντας στην διαφορετικότητα της ποικιλίας αυτής. Το Ξινόμαυρο αποτελεί την πιο σημαντική ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας και έχει τους πιο πιστούς φίλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γίνεται αναφορά στην σημαντικότερη εργασία τον τρύγο, και πώς μέσα από μια λεπτομερή διαδικασία οινοποίησης φτάνει στο τελικό αποτέλεσμα της απόλαυσης ενός γευστικού και αρωματικού ποτηριού κρασί.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος, Ξινόμαυρο, Μαύρο Ναουστιανό, Ποπόλκα, Αμύνταιο, Σταφύλι, Αμπέλι |
Subjects: | Ο > Οινοπνευματώδη ποτά - Μάρκετινγκ Ο > Οινοποιεία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 02 Mar 2015 17:29 |
Last Modified: | 14 Nov 2015 12:23 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/280 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |