Καβρουλάκη, Ανδρομάχη (2006) Γραβιέρα Κρήτης: παραγωγή - υγιεινή - ποιοτικός έλεγχος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap30_2006.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Αναμφισβήτητα το γάλα είναι η πιο ιδανική τροφή του ανθρώπου. Το γάλα είναι το πρώτο τρόφιμο που τρώγει ο άνθρωπος από την πρώτη του μέρα ακόμα, ενώ κατά την διάρκεια της ζωής του χρησιμοποιεί και γάλα άλλων θηλαστικών. Το γάλα όμως δεν διατηρείται αρκετά. Έτσι οδηγηθήκαμε είτε από σύμπτωση είτε από αναζήτηση σε πιο εξειδικευμένους τρόπους συντήρησης όπως αυτός της μεταποίησης του γάλακτος. Έτσι προέκυψε το τυρί το οποίο είναι αρκετά θρεπτικό όσο το γάλα και διατηρείτε περισσότερο. Προτού όμως αναφερθούμε εκτενέστερα στο τυρί θα πρέπει να εξετάσουμε ορισμένα στοιχεία και παραμέτρους. Μία παράμετρος είναι τα συστατικά του γάλακτος ενώ η δεύτερη είναι οι φυσικοχημικές ιδιότητες, παράμετροι οι οποίοι παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην τυροκομία.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μητλιάγκα Παρασκευή |
Uncontrolled Keywords: | Γραβιέρα Κρήτης, Κρητικά προϊόντα, Πρόβειο γάλα, Τυρί, Χημικοί κίνδυνοι τυροκομικών προϊόντων |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 01 Mar 2015 15:41 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 09:44 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/229 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |