Η εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα

Σταθάτου, Δήμητρα (2005) Η εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap53_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας, είναι το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα ποιότητας. Αυτά αναζητούνται σε προϊόντα μιας συγκεκριμένης περιοχής, σε προϊόντα με προστατευμένη ονομασία, καθώς και σε εκείνα που παράγονται με κάποιο συγκεκριμένο καλλιεργητικό σύστημα αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο. Εξάλλου, η εντατική χρησιμοποίηση συνθετικών σκευασμάτων στη γεωργική παραγωγή με όλες τις γνωστές επιπτώσεις στα προϊόντα, στην ανθρώπινη υγεία, στο οικοσύστημα και στο περιβάλλον γενικότερα, ανέπτυξε μεταξύ των καταναλωτών μια τάση συνεχώς αυξανόμενη για αναζήτηση αγροτικών προϊόντων που παράγονται με περισσότερο φυσικό τρόπο, σε σχέση με τα προϊόντα της συμβατικής γεωργίας. Η τάση αυτή, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κίνημα υπέρ της διατήρησης και της προστασίας του περιβάλλοντος, που επίσης αφορά τη γεωργία.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιολογική γεωργία, Λαχανικά, Φρούτα
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Β > Βιολογικά προϊόντα
Β > Βιολογική γεωργία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 13:09
Last Modified: 06 Mar 2015 08:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/196

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top