Χημικά πρόσθετα και διατροφή

Πηλιανίδης, Κωνσταντίνος (2004) Χημικά πρόσθετα και διατροφή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp14_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (653kB)

Abstract

Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται σε ένα τρόφιμο, ουσίες που καταλήγουν στη σύσταση προϊόντων μετά την πρωτογενή παραγωγή (φυτοφάρμακα – γεωργικά προϊόντα) με σκοπό την τεχνητή βελτίωση, τη συντήρηση, την καλύτερη και ελκυστικότερη εμφάνισή του και ανάλογα με το σκοπό που εξυπηρετούν κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες: 1) συντηρητικά, 2) αντιοξειδωτικά 3) στερεοποιητικά και πυκτογόνα 4) χρωστικά και άλλα. Για διευκόλυνση της χρήσης τους, στην Ε.E. κάθε πρόσθετο έχει κωδικό που αποτελείται από το γράμμα Ε και έναν τριψήφιο αριθμό.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τεχνητές χρωστικές ουσίες, Συντηρητικά τροφίμων, Αντιοξειδωτικές ουσίες, Στερεοποιητικές ουσίες
Subjects: Δ > Διατροφική αλλοίωση και έλεγχος
Τ > Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Apr 2015 14:25
Last Modified: 14 May 2015 11:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1762

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top