Κώνστα, Νεκταρία (2005) Παραγωγή και εμπορία φυσικών χυμών: έρευνα αγοράς στην περιοχή Λακωνίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap4_2005.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (758kB) |
Abstract
Το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής εσπεριδοειδών κατευθύνεται σε βιομηχανική επεξεργασία, για παραγωγή χυμού. Σημαντικό τμήμα της επεξεργασίας αυτής αποτελεί η παραλαβή του αιθέριου ελαίου, το οποίο βρίσκεται στον φλοιό. Η παραγωγή οπωροκηπευτικών στη χώρα μας ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως κατά μέσο όρο, από τους οποίους τα 3,5 εκ είναι φρούτα και τα 4 εκατομμύρια λαχανικά. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο 9,5% της κοινοτικής παραγωγής οπωροκηπευτικών. Στα εσπεριδοειδή η χώρα μας κατατάσσεται από άποψη όγκου παραγωγής στην 13η θέση παγκοσμίως. Η παγκόσμια παραγωγή οπωροκηπευτικών ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 1,1 δισεκατομμύρια τόνους. Τα φρούτα αντιπροσωπεύουν 530 εκατομμύρια τόνους και τα λαχανικά 470 εκατομμύρια τόνους. Τα οπωροκηπευτικά καλύπτουν το 16% της τελικής γεωργικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής ένωσης και ανέρχονται σε 110 εκατομμύρια τόνους περίπου. Η παγκόσμια κατανάλωση κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 960 εκατομμύρια τόνους.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Φρούτα, Φυσικοί χυμοί, Παραγωγή χυμού, Εσπεριδοειδών |
Subjects: | Χ > Χυμοί φρούτων Φ > Φρούτα - Συγκομιδή |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 28 Feb 2015 09:16 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 12:33 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/176 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |