Η Καλλιέργεια του Αμπελιού και τα τα αποστακτήρια της περιοχής της Λέσβου

Λαμπρινίδου, Πηνελόπη (2013) Η Καλλιέργεια του Αμπελιού και τα τα αποστακτήρια της περιοχής της Λέσβου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp35_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η καλλιέργεια της αμπέλου στην Ελλάδα έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Οι πρόγονοι μας καλλιέργησαν και οινοποίησαν την άμπελο με σεβασμό παράγοντας τον οίνο, τον οποίο κατανάλωναν με μέτρο υμνώντας το Θεό Διόνυσο που τους είχε προσφέρει αυτό το θείο δώρο. Στα συμπόσια τους μάλιστα δεν έπιναν ποτέ τον οίνο αυτούσιο, αλλά έκαναν ανάμιξη οίνου με νερό. Από αυτή τη διαδικασία προκύπτει και ο όρος κρασί, που στην ουσία είναι το κράμα νερού και οίνου. Το φυτό της αμπέλου (πρέμνο), είναι πολυετές φυτό με ετήσιο βλαστικό κύκλο. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται στην αμπελοκαλλιέργεια ανήκουν στο είδος Vitis Vinifera, και από τότε που η φυλλοξήρα ήρθε στην Ελλάδα, εμβολιάζονται σε υποκείμενα, τα οποία είναι ανθεκτικά στο έντομο αυτό.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπατιάνης Ευθύμιος
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια Αμπελώνα, Ποικιλίες κρασιού (Λέσβος), Απόσταξη, Αποστακτήρια (Λέσβος)
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οινοποιεία
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Apr 2015 17:22
Last Modified: 05 May 2015 12:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1615

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top