Μέθοδοι επεξεργασίας και τυποποίηση βιομηχανικού ροδάκινου

Παναγιωτίδου, Μαρίνα (2014) Μέθοδοι επεξεργασίας και τυποποίηση βιομηχανικού ροδάκινου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp24_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία εξετάζει τη παραγωγή του βιομηχανικού ροδάκινου. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση στην επεξεργασία και τυποποίηση του συμπύρηνου και εκπύρηνου βιομηχανικού ροδάκινου. Στην Ελλάδα ο κύριος όγκος της παραγωγής είναι συμπύρηνα ροδάκινα που προορίζονται για κονσερβοποίηση, καθώς η χώρα μας είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα κομπόστας ροδάκινου στο κόσμο. Η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση στον κόσμο εξαγωγής ροδάκινων και την 3η θέση στην Ευρώπη. Αναλύονται οι ποικιλίες που είναι κατάλληλες για κονσερβοποίηση και χυμοποίηση καθώς και όλες οι διεργασίες από την συγκομιδή των ροδάκινων μέχρι την κονσερβοποίηση. Ακόμα παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής χυμού και παρασκευή μαρμελάδας ροδάκινου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαδόπουλος Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Βιομηχανικό ροδάκινο, Κομπόστα ροδάκινο, Χυμός ροδάκινο
Subjects: Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φ > Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Ρ > Ροδακινιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 04 Apr 2015 08:38
Last Modified: 08 May 2015 09:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1565

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top