Γερονάτσου, Χρυσούλα and Μοσχοπούλου, Ιορδάνα (2014) Αξιολόγηση απόδοσης και ποιοτικών χαρακτήρων ποικιλιών μαρουλιού σε εαρινή καλλιέργεια. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp2_2014.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Τα βασικό αντικείμενο της παρούσας διατριβής ήταν i) η μελέτη των επιπέδων χλωροφύλλης και το χρώμα στα μαρούλια του θερμοκηπίου και ii) η προσπάθεια να συσχετιστούν οι συγκεντρώσεις που μετρήθηκαν με τις διάφορες συγκεντρώσεις λίπανσης. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο θερμοκήπιο της σχολής, Τεχνολογίας - Γεωπονίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, την άνοιξη του 2010. Χρησιμοποιήθηκαν 5 ποικιλίες μαρουλιού. Τα υποστρώματα καλλιέργειας που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φυσικό έδαφος (αμμοπηλώδες) με προσθήκη compost γαιοσκωλήκων σε ποσοστό 0% (μάρτυρας), 10%, 20%, 0%+ανόργανη λίπανση. Το κομπόστ γαιοσκωλήκων που χρησιμοποιήθηκε είχε προέλθει από την επεξεργασία αγελαδινής κοπριάς από γαιοσκώληκες του είδους Eisenia Fetida. Τα αποτελέσματα έδειξαν την ευεργετική επίδραση της προσθήκης του compost των γαιοσκωλήκων στην απόδοση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των 5 ποικιλιών μαρουλιού που αξιολογήθηκαν
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδόπουλος Ιωάννης, Παπαθανασίου Φωκίων |
Uncontrolled Keywords: | Μαρούλι (Lactuca sativa L.), Καλλιεργητικές τεχνικές, Λαχανικά, Φαρμακευτικές ιδιότητες |
Subjects: | Λ > Λαχανικά Ο > Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 04 Apr 2015 07:07 |
Last Modified: | 25 Sep 2015 06:59 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1558 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |