Αγγελόπουλος, Τρύφων (2013) Επίδραση της προμεταχείρισης με χαμηλές θερμοκρασίες στην ανταπόκριση του σκληρού σιταριού στην ανθηροκαλλιέργεια. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp22_2013.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Τα σιτηρά ήταν από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος. Από τις αρχές της ανθρώπινης ιστορίας, η σπουδαιότητα των σιτηρών για την ανθρωπότητα ήταν σημαντική. Πολλοί ήταν οι αρχαίοι πολιτισμοί οι οποίοι ήκμασαν διότι στις περιοχές τους καλλιεργούνταν κάποιο σιτηρό. Σήμερα, τα σιτηρά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωργία, διότι τα προϊόντα τους αποτελούν την βάση της διατροφής του πληθυσμού του πλανήτη μας. Ποικίλουν επίσης τα προϊόντα που έχουν ως βάση κάποιο σιτηρό, όπως: τα ζυμαρικά, το αλεύρι, η μπύρα αλλά και το ουίσκι. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι τα προϊόντα των σιτηρών και κυρίως το σιτάρι προμηθεύουν πάνω από το 50% του πληθυσμού της χώρας. Τελευταία γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η βιομάζα των σιτηρών ή οι καρποί τους για την παραγωγή ενέργειας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Λαζαρίδου Θεανώ |
Uncontrolled Keywords: | Τεχνική καλλιέργειας ανθήρων, Θρεπτικά υποστρώματα, Δημητριακά, Σίτος, Ποικιλία Σίφνος, Ποικιλία Ελπίδα |
Subjects: | Σ > Σιτάρι - Ποικιλίες |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 03 Apr 2015 07:08 |
Last Modified: | 09 Jun 2015 10:21 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1503 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |