Η επίδραση κομπόστ γαιοσκωλήκων στην ανάπτυξη του μαρουλιού

Σαχίνης, Θεοδώσιος and Σταθακιός, Αλέξανδρος (2012) Η επίδραση κομπόστ γαιοσκωλήκων στην ανάπτυξη του μαρουλιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp14_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σήμερα το μαρούλι, σε αντίθεση με πολλά άλλα λαχανικά που καλλιεργούνται σε εξειδικευμένες περιοχές, έχει διαδοθεί και καλλιεργείται σχεδόν σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη της υφηλίου ως ετήσιο λαχανικό. Στην Ελλάδα το μαρούλι καλλιεργείται κυρίως σαν υπαίθρια καλλιέργεια σχεδόν όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά κυρίως από νωρίς το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη. Το Καλοκαίρι η παραγωγή περιορίζεται σημαντικά, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και το μεγάλο μήκος ημέρας, πρόβλημα που γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστεί με την επιλογή ποικιλιών ανθεκτικών στον πρώιμο σχηματισμό ανθικών στελεχών. Η Ζήτηση μαρουλιού είναι πάρα πολύ μεγάλη και το καλοκαίρι. Εκτός από τις υπαίθριες καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται μαρούλι και στα θερμοκήπια κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, γιατί η ανάπτυξη γίνεται πιο γρήγορα, παράγεται προϊόν πολύ καλής ποιότητας και εκτός από την καλλιέργεια στο έδαφος του θερμοκηπίου παρέχεται και η δυνατότητα ανάπτυξης των φυτών σε υδροπονικές καλλιέργειες και κυρίως στο NFT (θρεπτικό διάλυμα λεπτής στοιβάδας).

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια μαρουλιού, Τύποι μαρουλιού, Εχθροί και ασθένειες μαρουλιού, Θερμοκήπιο
Subjects: Κ > Κομπόστ
Λ > Λαχανικά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Apr 2015 10:32
Last Modified: 20 May 2015 13:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1480

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top