Δήμτσα, Παρασκευή (2010) Σόγια (Glycine max) προϊόντα και χρήσεις της. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp19_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (20MB) |
Abstract
Τα τελευταία χρόνια η υγιεινή διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά μας σε μια προσπάθεια να θωρακίσουμε την υγεία μας από πολλές σύγχρονες ασθένειες και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας . Τιμητική θέση στη καθημερινή μας διατροφή έχει και η σόγια μιας καμία άλλη μη ζωική τροφή δεν παρέχει στον οργανισμό τόσο μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Η σόγια ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Α και υπάρχουν 1300 διαφορετικοί τύποι σόγιας, οι βασικοί είναι τρείς : η κίτρινη ή κοινή σόγια, η πράσινη και η κόκκινη. Η κίτρινη σόγια: είναι η πιο διαδεδομένη, γιατί περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης (40%). Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή τοφού, λαδιού και γάλακτος.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Γιακαλής Λεωνίδας |
Uncontrolled Keywords: | Σογιέλαιο, Χρήσεις σόγιας, Λεκιθίνη, Προϊόντα σόγιας |
Subjects: | Σ > Σόγια (Φυτά) |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 30 Mar 2015 15:00 |
Last Modified: | 22 Apr 2015 11:07 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1289 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |