Ασκήσεις σωματικής υγείας και ευεξίας κατά την διάρκεια της κύησης και της λοχείας

Τόπι, Σοφία (2020) Ασκήσεις σωματικής υγείας και ευεξίας κατά την διάρκεια της κύησης και της λοχείας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MW26_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (696kB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονείται στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του προγράµµατος σπουδών του τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το θέµα αφορά τις ασκήσεις σωματικής υγείας και ευεξίας κατά την διάρκεια της κύησης και της λοχείας. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται οι φυσιολογικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και η σημασία της άσκησης. Ειδικότερα αναλύονται οι µορφές, η συχνότητα και η ένταση των ασκήσεων που µμπορούν να εκτελούνται σε αυτό το στάδιο. Εντούτοις, πολύ συχνά η απειρία ή η λανθασµένη τεχνική προκαλεί τραυµατισµούς στην κυοφορούσα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την περιγραφή των ενδεχόµενων κινδύνων, των αντενδείξεων και των απαγορευµένων µορφών άσκησης. Τέλος, αναφέρεται στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της άσκησης κατά την διάρκεια της κύησης και δίνονται επιπλέον οδηγίες για ασφαλή άσκηση. Το δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται µε την άσκηση κατά την διάρκεια της λοχείας. Πιο συγκεκριμένα, περιγράφεται η σημασία της λοχείας , οι ασκήσεις που μπορούν να γίνουν κατά την διάρκεια της λοχείας καθώς και η σχέση της άσκηση με τον θηλασμό. Η εγκυµοσύνη αποτελεί το σηµαντικότερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας και παρ’ όλα αυτά παρατηρείται µια πρωτοφανής σύγχυση όσο αφορά τους παράγοντες που την αφορούν, όπως είναι η άσκηση . Η επιδίωξη της πτυχιακής εργασίας είναι η ανάλυση και η επιστηµονική περιγραφή όλων των κρίσιµων παραγόντων που αφορούν το θέµα, σύµφωνα µε τα νεώτερα δεδοµένα, µακριά από νοοτροπίες επιστηµονικοφάνειας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ηλία Ειρήνη
Uncontrolled Keywords: Μεταβολές στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, Άσκηση στη διάρκεια της κύησης, Ασκήσεις στη διάρκεια της λοχείας, Εγκυμοσύνη, Λοχεία
Subjects: Γ > Γυναικολογία
Μ > Μαιευτική
Divisions: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας > Τμήμα Μαιευτικής (Πτολεμαϊδα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Mar 2023 06:37
Last Modified: 31 Mar 2023 06:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12207

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top