Ανάλυση και ποιοτικός έλεγχος κρασιού

Καρανάνου, Κωνσταντίνα (2022) Ανάλυση και ποιοτικός έλεγχος κρασιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG76_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Σκοπός της πτυχιακής, κατά το διάστημα των πειραμάτων, ήταν αρχικά η εξοικείωση μου στον χώρο του εργαστηρίου και εν συνεχεία στις πειραματικές τεχνικές και μεθόδους πάνω στον ποιοτικό έλεγχο των εμφιαλωμένων οίνων. Σκοπός κατά τη διάρκεια της συγγραφής της, ήταν η επιπλέον κατάρτιση γνώσεων όσον αφορά τον οίνο από το αρχικό του στάδιο, που είναι η παραλαβή των σταφυλιών, μέχρι το τελικό στάδιο, που είναι πλέον ένα έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν. Στο πειραματικό στάδιο προμηθεύτηκα πέντε δείγματα οίνων, εκ των οποίων τα δύο ήταν λευκά, τα δύο ροζέ και ένα ερυθρό, με διαφορετική συγκέντρωση σακχάρων ώστε να διεξαχθούν διαφορετικά αποτελέσματα. Τα πειράματα που ανέλαβα αφορούν την περιεκτικότητα του κάθε οίνου σε θειώδη ανυδρίτη, την οξύτητά τους (ολική, πτητική, ενεργός), την μέτρηση του χρώματός τους, τον προσδιορισμό του αλκοολικού τους βαθμού, την % τέφρα και την αλκαλικότητα της τέφρας, % υγρασία τους και τον προσδιορισμό των φαινολικών συστατικών τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Σταφύλι, Οίνος, Γλεύκος, Ωρίμανση, Οινοποίηση, Οξείδωση, Εκχύλιση, Αλκοολική ζύμωση, Μηλογαλακτική ζύμωση, Εμφιάλωση, Παλαίωση, Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, Πειράματα, Ποιοτικός έλεγχος, Αναλύσεις, Οξύτητα, Χρώμα, Υγρασία, Τέφρα, Φαινολικά συστατικά.
Subjects: Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Jan 2023 12:13
Last Modified: 27 Jan 2023 12:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12099

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top