Οι δυνατότητες της Unreal Engine 4 στο χώρο του σύγχρονου videogaming

Γρηγοριάδης, Αντώνης and Βούκατζης, Ευάγγελος (2022) Οι δυνατότητες της Unreal Engine 4 στο χώρο του σύγχρονου videogaming. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI6_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (9MB)

Abstract

Το «Project ATEI» που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της εργασίας είναι παιχνίδι δράσης όπως το Devil May Cry και Νier Automato, δηλαδή RPG –ACTION παιχνίδια. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης ρόλων, με πρωταγωνίστρια την Aurora, πολεμίστρια που έχει σκοπό να σώσει την ανθρωπότητα από άγρια πλάσματα που την απειλούν. Στην εργασία μελετήθηκε αρχικά η πλατφόρμα Unreal Engine 4 που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του. Στην συνέχεια μελετήθηκαν και αναλύθηκαν άλλα δημοφιλή παιχνίδια προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ομοιότητές τους στους μηχανισμούς δράσης, τους εχθρούς, τη χρηστικότητα του χαρακτήρα, και τα επίπεδα δυσκολίας τους με σκοπό να αποτελέσουν οδηγό στην ανάπτυξη του «Project ATEI». Μέσω της Unreal Engine 4 σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ο κόσμος και οι χαρακτήρες του παιχνιδιού. Απαιτήθηκε αρκετός χρόνος εξοικείωσης με τις δυνατότητες της πλατφόρμας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυπταν κάθε φορά. Το αποτέλεσμα της εργασίας είναι ένα απλό μεν παιχνίδι δράσης με πολλές επιμέρους ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίστηκαν προγραμματιστικά. Αρχικά στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται εισαγωγή στον τρόπο λειτουργίας της μηχανής Unreal Engine 4 καθώς και από τι εργαλεία αποτελείται. Γίνεται μια περιγραφή τρόπου χρίσης των εργαλείων και όλων των λειτουργιών, για το πως θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την δημιουργία της εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναλυτική περιγραφή της κατασκευής του παιχνιδιού. Δείχνουμε τους μηχανισμούς του παιχνιδιού και τον τρόπο λειτουργίας τους. Γίνεται ανάλυση τους και τον τρόπο αλληλεπίδρασης του κόσμου του παιχνιδιού με το χρήστη.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σινάτκας Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Unreal Engine 4, Σύγχρονο παιχνίδι, Εργαλεία, Blueprint, Visual Scripting, Μηχανισμός, Videogame, Παιχνίδια δράσης.
Subjects: Ψ > Ψηφιακή τεχνολογία
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Π > Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Π > Πληροφορική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Nov 2022 07:54
Last Modified: 25 Nov 2022 07:54
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12051

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top