Τεχνητή και ανθρώπινη νοημοσύνη. Μια συγκριτική ανάλυση βασισμένη στην σύγχρονη επιστημονική αρθρογραφία και βιβλιογραφία

Εμμανουηλίδης, Παναγιώτης (2022) Τεχνητή και ανθρώπινη νοημοσύνη. Μια συγκριτική ανάλυση βασισμένη στην σύγχρονη επιστημονική αρθρογραφία και βιβλιογραφία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI5_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (841kB)

Abstract

Αναμφίβολα στην εποχή που ζούμε οι εξελίξεις στην τεχνολογία συνεχώς αλλάζουν προς το καλύτερο. Οι λόγοι της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας δεν είναι άλλοι από την συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου να βρει απαντήσεις στα πιο δύσκολα ερωτήματα της ανθρωπότητας αλλά και να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας του. Αρχικά θα δούμε μαζί πως ορίζεται η ανθρώπινη νοημοσύνη στην εποχή που ζούμε και στην συνέχεια θα ξετυλίξουμε ένα περίπλοκο κουβάρι που ονομάζεται τεχνητή νοημοσύνη. Φτάνοντας λοιπόν στον 21ο αιώνα βλέπουμε πως ο άνθρωπος έχει αρχίσει να συμφιλιώνεται με την ιδέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό συμβαίνει γιατί ο άνθρωπος συνεχώς ψάχνει να βρει τρόπους να βελτιώσει την καθημερινότητα του, για να μπορέσει κάποια στιγμή στο μέλλον να απολαύσει τους κόπους του. Αυτό πραγματοποιείται χρόνο με τον χρόνο συνηθίζοντας στις ευκολίες και τις ανέσεις που απολαμβάνει από την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η Τεχνητή νοημοσύνη έχει συμβάλει στην εξέλιξη των επιστημών και αυτό είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια γίνεται πιο αισθητό από ποτέ. Τέλος, ο στόχος της πτυχιακής μου εργασίας είναι η επεξήγηση του όρου της τεχνητής νοημοσύνης, και η ανάλυση σε βάθος στα σύστημα και τις εφαρμογές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ακολουθεί ο προβληματισμός για τις παγίδες και τους κινδύνους που κρύβει μία τέτοια εξέλιξή στην τεχνολογία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δόσης Μιχαήλ
Uncontrolled Keywords: Ανθρώπινη νοημοσύνη, Επεξεργασία φυσικής γλώσσας, Κατανόηση φυσικής γλώσσας, Covid-19, Ιατρική, Νομική.
Subjects: Δ > Δημόσια υγεία
Ι > Ιατρική - Πληροφορική
Μ > Μάρκετινγκ
Π > Πληροφορική - Τεχνολογία
Τ > Τεχνητή νοημοσύνη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Nov 2022 07:58
Last Modified: 25 Nov 2022 07:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12048

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top