Οι επιπτώσεις του Covid- 19, η διαχείριση της κρίσης λόγω Covid-19: η περίπτωση του «Hotel Karagianni»

Mήτσιου, Νικόλαος Ραφαήλ (2022) Οι επιπτώσεις του Covid- 19, η διαχείριση της κρίσης λόγω Covid-19: η περίπτωση του «Hotel Karagianni». BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT5_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το θέμα των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid- 19 στον τουρισμό και εξετάζεται η περίπτωση του «Hotel Karagianni», μία ξενοδοχειακή μονάδα που επηρεάστηκε όπως και πολλές άλλες. Η εκπόνηση της εργασίας στηρίχθηκε αρχικά στη βιβλιογραφική έρευνα και στη συνέχεια στην ποιοτική έρευνα αξιοποιώντας την ημιδομημένη συνέντευξη. Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός είναι ένα από τους κλάδους που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Αυτό συνέβη διότι εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού ελήφθησαν σημαντικά μέτρα, όπως ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, περιορισμοί στις μετακινήσεις, αναστολή λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων για ορισμένο χρόνο και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σχετικά με τον ιό. Έτσι, πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να διακόψουν ή να ακυρώσουν τι διακοπές, μειώνοντας σημαντικά τα έσοδα των ξενοδοχειακών μονάδων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βλάχβεη Ασπασία
Uncontrolled Keywords: Επιπτώσεις, Covid-19, Ξενοδοχειακή μονάδα, Hotel Karagianni, Μελέτη περίπτωσης, Διαχείριση κρίσεων.
Subjects: Δ > Δημόσια υγεία
Ξ > Ξενοδοχεία
Ο > Οικονομική κρίση
Τ > Τουρισμός
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Nov 2022 08:00
Last Modified: 25 Nov 2022 08:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12047

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top