Ποιοτικά χαρακτηριστικά πράσινης επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής ΠΟΠ

Καραμαύρος, Τριαντάφυλλος (2022) Ποιοτικά χαρακτηριστικά πράσινης επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής ΠΟΠ. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG42_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (11MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τα χαρακτηριστικά της πράσινης επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής η οποία χαρακτηρίζεται και ως ΠΟΠ προϊόν. Αρχικά, θα παρουσιαστούν δεδομένα που αφορούν το Νομό Χαλκιδικής. Στοιχεία κυρίως ιστορικά και δεδομένα που αφορούν τον πληθυσμό και την παραγωγή του νομού. Σε επόμενη ενότητα, θα αναλυθεί η ελιά Χαλκιδικής και η σημασία της στην παραγωγή της Χαλκιδικής. Η ελιά Χαλκιδικής προέρχεται αποκλειστικά από τις ποικιλίες «Χονδρελιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea europea. Επιπλέον, θα γίνει αναφορά σε ιστορικά στοιχεία που αφορούν την ποικιλία που αναφέρεται. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστεί τόσο με λόγια όσο και διαγραμματικά η διαδικασία παραγωγής της επιτραπέζιας ελιάς. Στα επόμενα κεφάλαια, θα γίνει αναφορά στη χημική σύσταση της ελίας Χαλκιδικής. Συγκερκιμένα θα αναλυθούν η υγρασία, οι λιπαρές ουσίες, τα σάκχαρα, οι πρωτεΐνες τα οργανικά οξέα, οι φαινολικές και χρωστικές ουσίες, οι βιταμίνες και τέλος τα ανόργανα συστατικά. Στην τελευταία ενότητα θα αναλυθεί ο αντιοξειδωτικός μηχανισμός του προϊόντος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Ελιά, Επιτραπέζια ελιά, Ποιοτικά χαρακτηριστικά, Χαλκιδική
Subjects: Ε > Ελιά
Ε > Ελιά - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 11 Oct 2022 11:58
Last Modified: 11 Oct 2022 11:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12015

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top