Επίδραση των μεθόδων συσκευασίας στη συντήρηση του κρέατος και των κρεατοσυσκευασμάτων

Τσίπαρη, Αικατερίνη (2022) Επίδραση των μεθόδων συσκευασίας στη συντήρηση του κρέατος και των κρεατοσυσκευασμάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG34_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τις μεθόδους συσκευασίας όσον αφορά τη συντήρηση του κρέατος και των κρεατοσυσκευασμάτων. Αρχικά, θα παρουσιαστούν δεδομένα που αφορούν τη χημική σύσταση του κρέατος καθώς και τη μικροβιακή χλωρίδα του. Στη συνέχεια, θα αναλυθούν οι αλλοιώσεις που μπορεί να υφίσταται το κρέας κατά τη διάρκεια συντήρησής του καθώς και οι παράγοντες που επιδρούν στην αλλοίωσή του. Τέτοιοι παράγοντες μπορεί να είναι κατά την επεξεργασία εξωγενείς ή ενδογενείς, βιοτικοί καθώς και συνεργιστικοί. Λόγω του ότι το πλήθος των παραγόντων που προκαλούν αλλοίωση στο κρέας αφορά διάφορους μικροοργανισμούς σε επόμενη ενότητα θα αναλυθούν μερικοί από τους κυριότερους μικροοργανισμούς που προκαλούν αλλοιώσεις. Στα επόμενα κεφάλαια, θα παρουσιαστεί η συντήρηση του κρέατος αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την συντήρησή του, δηλαδή τα είδη συσκευασίας. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν οι συσκευασίες όπως η συσκευασία υπό κενό, η συσκευασία σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα καθώς και τα αέρια που χρησιμοποιούνται σε αυτή αλλά και η ενεργός συσκευασία με φυσικούς αντιμικροβιακούς παράγοντες κ.α.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δημακοπούλου Παπάζογλου Δάφνη
Uncontrolled Keywords: Κρέας, Αλλοιώσεις, Συσκευασία
Subjects: Κ > Κρέας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Sep 2022 11:43
Last Modified: 30 Sep 2022 11:43
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11998

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top