Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων ελαιολάδου που παράγονται στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

Τσιλίκας, Κωνσταντίνος (2022) Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων ελαιολάδου που παράγονται στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG33_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (11MB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία με θέμα: «Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων ελαιολάδου που παράγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας» ελέγχθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων ελαιόλαδου από την περιοχή, μέσω της μέτρησης της οξύτητας, του αριθμού υπεροξειδίων, των συντελεστών απορρόφησης Κ232 και Κ270 αλλά και του δείκτη διάθλασης. Στόχος της εργασίας είναι ο έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων που παράγονται στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της καλλιέργειας, συλλογής και επεξεργασίας του ελαιόκαρπου, που εφαρμόζονται στην περιοχή. Για την επίτευξη του στόχου της εργασίας εξετάστηκαν εννέα δείγματα από ανεξάρτητες καλλιέργειες, με διαφορετικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, από την περιοχή των όμορων τοπικών κοινοτήτων Αγγελοκάστρου, Αγίου Ηλία και Γουριάς, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας . Η μελέτη των δειγμάτων ελαιολάδου πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Ελαιόλαδο, Κατηγορίες Ελαιολάδου, Ποιότητα Ελαιολάδου, Αιτωλοακαρνανία
Subjects: Ε > Ελαιόλαδο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Sep 2022 11:35
Last Modified: 30 Sep 2022 11:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11997

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top