Λίλης, Αθανάσιος (2022) Μελέτη της επίδρασης της ανόργανης και οργανικής λίπανσης στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά καρπών πιπεριάς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG31-2022.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (6MB) |
Abstract
Η πιπεριά (Capsicum annuum L.) ανήκει στην οικογένεια των σωληνοειδών (Solanaceae) κατάγεται από περιοχές της τροπικής Αμερικής, όπως το Μεξικό, από όπου διαδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο. Η πιπεριά βρίσκεται μια σημαντική θέση στην παγκόσμια παραγωγή λαχανικών. Το παραγωγικό έτος 2018 η συγκομισθείσα ποσότητα πιπεριάς ήταν 752 χιλιάδες τόνοι σε παγκόσμιο επίπεδο, εν αντίθεση με το 2017 που ήταν 5,1% πιο χαμηλή . Έχει παρατηρηθεί ανοδική τάση από το 2007 μέχρι το 2018 της τάξης του 3,6% ανά παραγωγική χρονιά. Στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία έτη η καλλιέργεια της πιπεριάς για νωπή κατανάλωση, τόσο στην ύπαιθρο όσο και υπό κάλυψη δίνοντας υψηλές αποδόσεις. Το 2010 η παραγωγή έφτασε τους 2,5 χιλ. τόνους καταλαμβάνοντας έκταση 32 χιλιάδων στρεμμάτων.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Καραγιάννης Ευάγγελος |
Uncontrolled Keywords: | Πιπεριά, Λίπανση, Οργανική, Ανόργανη |
Subjects: | Π > Πιπεριές |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 28 Sep 2022 10:56 |
Last Modified: | 28 Sep 2022 10:56 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11992 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |