Αεροδυναμική ανάλυση διαφόρων τύπων χερσαίων οχημάτων

Τασούλας, Κωνσταντίνος Απ. (2022) Αεροδυναμική ανάλυση διαφόρων τύπων χερσαίων οχημάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M20_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Ο σκοπός της εργασίας είναι η κατανόηση και η εκμάθηση τον βασικών εννοιών αεροδυναμικής επιβατικών αγωνιστικών και κάθε είδους οχημάτων όπως κάθετη δύναμη οπισθέλκουσα και περιοχή έλξης. Η σημασία αυτώ καθώς και η εφαρμογή τους σε όλου του είδους τα αυτοκίνητα. Η μελέτη της αεροδυναμικής και οι τρόποι μέτρησης της ποσότητας αυτής αλλά και η χρήση των αεροδυναμικών βοηθημάτων που συνδράμουν σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο και ένα ποιο αεροδυναμικά βελτιωμένο όχημα καθώς και οι τρόποι οπτικοποίησης της ροής του αέρα. Επίσης, στην εργασία αναλύεται η σήραγγα αέρα καθώς και το πόσο σημαντική είναι στην εξέλιξη της αεροδυναμικής των αγωνιστικών οχημάτων αλλά και των επιβατικών. Ένα άλλο στοιχείου που εξετάζεται αναλυτικά είναι η χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων σε αγώνες ταχύτητας αλλά και αντοχή και η χρησιμότητα του καθενός από αυτά τα βοηθήματα. Αναλύεται η χρήση υπολογιστικής μελέτης αεροδυναμικών φορτίων σε οχήματα και την αλλαγή και την ευκολία που έχει φέρει στην βιομηχανία της αυτοκίνησης αυτήν η κίνηση. Επίσης, υπάρχουν και παραδείγματα για την χρήση υπολογιστικής μελέτης πρωτότυπων οχημάτων τύπου LeMans. Στη συνέχεια, εξηγείται η αεροδυναμική άλλων τύπων οχημάτων όπως μοτοσυκλετών και φορτηγών οχημάτων μεγάλων αποστάσεων επιπλέον αεροδυναμική λεωφορείων. Τέλος αναλύεται και εξηγείται η χρήση των ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων στα υπεραυτοκίνητα και το ποιο εξελιγμένο αυτών που θα κυκλοφορήσει με έναν ενεργό ανεμιστήρα στο πίσω μέρος GMA T50.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σιδερίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Αεροδυναμική οχημάτων, Yπολογιστική μελέτη αεροδυναμικών φορτίων
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 26 Sep 2022 09:13
Last Modified: 26 Sep 2022 09:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11981

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top