Η συμβολή της τηλεθέρμανσης στην βελτίωση της διαχείρισης των ενεργειακών πόρων

Πλάκα, Βασιλική Ν. (2022) Η συμβολή της τηλεθέρμανσης στην βελτίωση της διαχείρισης των ενεργειακών πόρων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M16_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Με το πέρασμα των χρόνων και την συνεχόμενη αύξηση της παραγωγής, ο ρυθμός επιβάρυνσης από την ανθρώπινη δραστηριότητα ξεπέρασε κατά πολύ τις φυσικές δυνατότητες του πλανήτη μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία τάσεων που δεν επιτρέπουν την επάνοδο των οικοσυστημάτων του πλανήτη στην φυσική τους ισορροπία. Έτσι με τη πάροδο του χρόνου ήρθαμε αντιμέτωποι με το ενεργειακό πρόβλημα. Ήρθε η ώρα των μεγάλων αλλαγών και όλο αυτό ξεκινάει από την απολιγνιτοποίηση που προφανώς και επηρεάζει πάρα πολλούς τομείς. Ένα από αυτούς είναι και η τηλεθέρμανση, ένα κοινωνικό αγαθό που τόσα χρόνια προσφέρει μόνο καλά σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία. Εκτός από περιβαλλοντικούς λογούς έχουμε να κάνουμε και με οικονομικούς αλλά και με πολλά άλλα πράγματα που προσφέρει η τηλεθέρμανση όλα αυτά τα χρόνια. Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι με το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τηλεθέρμανση πιο θα είναι το μέλλον. Η παρούσα διπλωματική αναλύει όλη την ιστορία της τηλεθέρμανσης τους λόγους που οδηγηθήκαμε σε αυτή τη λύση που παραμένει μέχρι και σήμερα η βέλτιστη αλλά και στους λόγους που την απειλούν. Στη συνέχεια αναλύεται ο λόγος που προχωράμε σε ένα πράσινο και περιβαλλοντικά αξιόπιστο μέλλον με τη χρήση διάφορων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πως συνδέονται με την τηλεθέρμανση, αν υπάρχουν άραγε λύσεις και πως μπορούμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε αυτό το αγαθό. Η κοινωνική αποδοχή παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρολό σε όλο αυτό το κομμάτι και πως η κοινωνία είναι διατεθειμένη να παρέμβει σε πολύ σημαντικές αλλαγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η λειτουργία της τηλεθέρμανσης που ξεκίνησε από την Πτολεμαΐδα ήταν και θα είναι ένα τεράστιο σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης περιοχής.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ταουσανίδης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Τηλεθέρμανση, ΑΠΕ, Περιβάλλον, ΣΗΘ, Απολιγνιτοποίηση, Κοινωνική αποδοχή, Συμβολή
Subjects: Θ > Θέρμανση και κλιματισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Sep 2022 10:13
Last Modified: 15 Sep 2022 10:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11940

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top