Αγωγοί φυσικού αερίου: αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Γάρου, Ραφαηλία - Ειρήνη Χ. (2022) Αγωγοί φυσικού αερίου: αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M3_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία του φυσικού αερίου έχει εξελιχθεί, τόσο Ευρωπαϊκά όσο και Παγκοσμίως. Είναι ένα αέριο μείγμα κορεσμένων υδρογονανθράκων με μικρό αριθμό ατόμων άνθρακα, το οποίο παρέχει πολλά πλεονεκτήματα για το περιβάλλον και τους καταναλωτές του. Στην συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία παρουσιάζονται , οι αγωγοί φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στην βόρεια θάλασσα και στην Αφρική. Επίσης, όλη η διαδικασία αναζήτησης, εξόρυξης και παραγωγής του έως την κατανάλωση του. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και τα οφέλη του προς το περιβάλλον και τρόποι- μέθοδοι μείωσης της ρύπανσης μέσω του φυσικού. Τέλος, παρουσιάζεται η αξιοποίηση του από το ελληνικό κράτος, η κατανάλωση του, οι αλλαγές που έχει επιφέρει στον τρόπο ζωής και τα μελλοντικά ή υπάρχοντα σχέδια νέων αγωγών φυσικού αερίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κρέστου Αθηνά
Uncontrolled Keywords: Αγωγοί φυσικού αερίου, Φυσικό αέριο, Αγωγοί μεταφοράς
Subjects: Φ > Φυσικό αέριο, αγωγοί του
Φ > Φυσικό αέριο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Sep 2022 08:01
Last Modified: 09 Sep 2022 08:01
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11917

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top