Ενεργειακή αναβάθμιση μονοκατοικίας σε κτίριο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην Κοζάνη

Δουβεντζίδης, Χρυσόστομος Β. (2022) Ενεργειακή αναβάθμιση μονοκατοικίας σε κτίριο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην Κοζάνη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H11_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αποτελεί πτυχιακή μελέτη με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Μονοκατοικίας σε Κτίριο Χαμηλής Ενεργειακής Κατανάλωσης στην Κοζάνη». Ο κύριος σκοπός της εργασίας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου και πως αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσω σύγχρονων τεχνολογιών και φιλοπεριβαλλοντικών μεθόδων. Αρχικά μελετήσαμε την υφιστάμενη κατάσταση του κτιρίου και στη συνέχεια υπολογίσαμε την ενεργειακή του κατανάλωση μέσω του λογισμικού ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Έχοντας τα αποτελέσματα του λογισμικού, επιλέξαμε πιθανά σενάρια ώστε να επωφεληθεί τόσο οικονομικά όσο και λειτουργικά η μονοκατοικίας. Τα μέσα που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε είναι: η θερμομόνωση εξωτερικού κελύφους και οροφής, η αντικατάσταση των κουφωμάτων του κτιρίου, η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα για την κάλυψη ΖΝΧ, η τοποθέτηση κλιματιστικού, η αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με αντλία θερμότητας για την θέρμανση στου κτιρίου καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για την κάλυψη των αναγκών της αντλίας θερμότητας. Υπολογίστηκαν τα κόστη λειτουργίας του κάθε σεναρίου, το κέρδος, το κόστος εγκατάστασης και η απόσβεση που θα έχουμε με την υλοποίηση τους. Αυτό θα μας οδηγήσει στη σύγκριση των σεναρίων και έπειτα στην επιλογή της αποδοτικότερης λύσης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιαμήτρος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Ενεργειακή Αναβάθμιση, Εξοικονόμηση Ενέργειας, ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Sep 2022 10:24
Last Modified: 08 Sep 2022 10:24
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11911

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top