Ανάλυση και μέθοδοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης κτιρίων

Μαυροματίδης, Αναστάσιος Χρ. (2022) Ανάλυση και μέθοδοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
Η10_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Το περιεχόμενο της παρούσας διατριβής έχει ως αντικείμενο την μελέτη των σχέσεων των κτιρίων με τον παράγοντα της ενέργειας, πιο συγκεκριμένα την κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα καθώς και στις μεθόδους με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί η μείωση κατανάλωσης ενέργειας στον τομέα των κτιρίων και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Αρχικά θα δοθούν κάποιοι ορισμοί βασικών εννοιών στη συνέχεια θα αναλυθούν τα κλιματολογικά δεδομένα των κτιρίων, η χρήση των κτιρίων και οι κυρίες κατηγορίες τους. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στο κτιριακό κέλυφος, τα δομικά στοιχεία των κτιρίων, τις επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ώστε το κτίριο να γίνει ενεργειακά αποδοτικότερο. Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθεί η δυνατότητα χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για την κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια και την σημασία της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής αξιοποιώντας το φυσικό περιβάλλον για ανάγκες φωτισμού, δροσισμού και αερισμού. Τέλος θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι τα κτίρια να είναι ελάχιστης η και μηδενικής κατανάλωσης συμβατικών πηγών ενέργειας και να καλύπτουν τις ανάγκες τους αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με πολύ χαμηλό λειτουργικό κόστος και χωρίς επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Στημονιάρης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Κτιριακό κέλυφος, Θέρμανση, Ψύξη, Κλιματισμός, Ζεστό Νερό Χρήσης (ΖΝΧ), Βιοκλιματικός σχεδιασμός, Εξοικονόμηση ενέργειας, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Subjects: Α > Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Β > Βιοκλιματική αρχιτεκτονική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Sep 2022 10:21
Last Modified: 08 Sep 2022 10:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11910

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top