Γεννάτος, Κωνσταντίνος (2022) Κεράσι: Η φυτοχημική ποιότητα από την προοπτική της αλυσίδας εφοδιασμού. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
MACF1_2022.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Τα κεράσια (Prunus avium L.) καταναλώνονται κυρίως ως φρέσκα φρούτα. Εκτός από την υψηλή θρεπτική του αξία και τη σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, το κεράσι είναι μια πλούσια πηγή φυτοχημικών, ιδιαίτερα πολυφαινολών. Ωστόσο, τα κεράσια είναι πολύ ευπαθή φρούτα, και έχουν μια σύντομη περίοδο συγκομιδής καθώς και μια σύντομη περίοδο διάθεσης τους στο εμπόριο. Αυτή η ανασκόπηση περιγράφει τη σύνθεση της πολυφαινόλης και των βιοδραστικών ιδιοτήτων των κερασιών, οι οποίες επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες πριν και μετά τη συγκομιδή κατά της αλυσίδας εφοδιασμού. Επιπλέον, παρουσιάζονται ορισμένα πραγματικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης των έλεγχο των ολικών πολυφαινολών από ποικιλίες γλυκών κερασιών από την περιοχή της Έδεσσας.
Item Type: | Thesis (Masters) |
---|---|
Corporate Creators: | Kiril Mihalev |
Uncontrolled Keywords: | Κεράσια, Πολυφαινόλες, Αλυσίδα |
Subjects: | Κ > Κερασιά |
Divisions: | Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Ανάλυση και τον Ποιοτικό Έλεγχο Τροφίμων |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 08 Sep 2022 09:20 |
Last Modified: | 08 Sep 2022 09:26 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11904 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |