Ανάκτηση μουσικής πληροφορίας με τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Κουμανδράκης, Δημήτριος (2020) Ανάκτηση μουσικής πληροφορίας με τεχνητά νευρωνικά δίκτυα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI53_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Αυτή η εργασία έχει σαν σκοπό να αναλυθούν έννοιες της επεξεργασίας ήχου και μηχανικής μάθησης, να μελετηθούν τρόποι βελτίωσης της επίδοσης σε νευρωνικά δίκτυα και να συγκριθούν οι επιδόσεις τους στις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν σε εφαρμογές όπως: Κατηγοριοποίηση μουσικής κατά είδος, αναγνώριση ομιλίας και κατηγοριοποίηση μουσικής κατά κλασσικό μουσικό συνθέτη. Αρχικά γίνεται μια αναφορά σε κάποιες εφαρμογές και βιομηχανικές χρήσεις του πεδίου. Έπειτα παρουσιάζονται έννοιες της επεξεργασίας ήχου και των νευρωνικών δικτύων και τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν σε αυτά τα δύο πεδία. Έπειτα, αναφέρονται τα αποτελέσματα εφαρμογών που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της εργασίας, όπου φαίνεται η ανωτερότητα των προηγμένων μοντέλων νευρωνικών δικτύων. Τέλος, ακολουθεί ένα παράρτημα με χρήσιμες πληροφορίες για την χρήση εργαλείων που αφορούν το θέμα της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σινάτκας Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Φασματογράφημα mel, Συντελεστές Mfcc, Συνελικτικά νευρωνικά δίκτυα, Δίκτυα μακράς-βραχείας μνήμης, Κατηγοριοποίηση μουσικής κατά είδος, Ανάκτηση μουσικής πληροφορίας.
Subjects: Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Μ > Μουσική - Επεξεργασία δεδομένων
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Sep 2022 09:04
Last Modified: 01 Sep 2022 09:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11872

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top