Προωθητικά συστήματα διαστημικών πυραύλων

Ατματσίδης, Κωνσταντίνος Ν. and Ζαφείρης, Θεόδωρος Γ. (2021) Προωθητικά συστήματα διαστημικών πυραύλων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M14_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία ασχολείται με τα συστήματα των διαστημικών πυραύλων. Στο 1ο Κεφάλαιο επιχειρείται η ιστορική αναδρομή των πυραυλικών συστημάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται το πέρασμα από τη σύλληψη της ιδέας της αρχής της πυραυλικής έως την σύγχρονη εποχή της πυραυλικής. Εν συνεχεία, στο 2ο Κεφάλαιο γίνεται εκτενής περιγραφή στις κατηγορίες των σύγχρονων προωθητικών συστημάτων των διαστημικών πυραύλων. Αναφέρονται οι δύο βασικές κατηγορίες των πυραύλων, που είναι οι χημικοί και οι θερμικοί και όλα τα στοιχεία που συνδέονται με τη λειτουργία και την απόδοσή τους. Το 3ο Κεφάλαιο περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά και το περιβάλλον λειτουργίας των διαστημικών πυραύλων, δίνοντας έμφαση στο ακροφύσιο, στα είδη του και στους παράγοντες διόρθωσης της απόδοσης των πυραύλων. Τέλος, στο 4ο Κεφάλαιο περιγράφονται τα κυριότερα διαστημικά συστήματα που έχουν κατασκευαστεί στην Ευρώπη, όπως π.χ. το Ariane, το Vega, το IXV και το ΑΤV καθώς επίσης και οι υφιστάμενες, αλλά και μελλοντικές αποστολές πυραύλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο τέλος του Κεφαλαίου, αναφέρεται η συγκλονιστική πρόοδος και οι τάσεις εξέλιξης της διαστημικής που πραγματικά κεντρίζουν την περιέργεια και το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Εν κατακλείδι, η εργασία παρουσιάζει ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα βάσει όλων των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στα προηγούμενα Κεφάλαια.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σιδερίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Προωθητικά συστήματα, Διαστημικοί πύραυλοι, Προωθητήρας, Ακροφύσιο, Απόδοση
Subjects: Μ > Μηχανολογία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Aug 2022 08:05
Last Modified: 31 Aug 2022 08:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11864

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top