Διερεύνηση δυνατοτήτων δημιουργίας τεχνικών εντύπων μέσω σύγχρονων λογισμικών

Καδδάς, Παναγιώτης Γ. and Χαλικιάς, Σπυρίδων Αλ. (2021) Διερεύνηση δυνατοτήτων δημιουργίας τεχνικών εντύπων μέσω σύγχρονων λογισμικών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M11_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρούσα διπλωματική εργασία διερευνάται η δυνατότητα δημιουργίας τεχνικών εντύπων μέσω σύγχρονων λογισμικών. Η διπλωματική εργασία ξεκινάει με την αναφορά στα συστήματα CAD και την ιστορική αναδρομή τους αλλά και στα λογισμικά συστήματα και τις πιο γνωστές εταιρείες που τα χρησιμοποιούν παγκοσμίως. Στο δεύτερο κεφάλαιο εξηγείται η σημασία του σχεδιαστικού προγράμματος Solidworks Composer και πως ο χρήστης μπορεί να αναπτύξει ένα μεγάλο εύρος επικοινωνιακού υλικού, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών εγχειριδίων, οδηγιών συναρμολόγησης, υλικού πωλήσεων και marketing, animations και διαδραστικών απεικονίσεων. Στην συνέχεια αναλύεται η ακριβής λειτουργία του σχεδιαστικού προγράμματος και έπειτα γίνεται αναφορά στις δυνατότητές του ως που φτάνοντας στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μία παρουσίαση βήμα προς βήμα των ενεργειών που απαιτούνται για να επιτευχθεί μία ολοκλήρωση ενός κινουμένου σχεδίου. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τη χρήση του προγράμματος Solidworks Composer σε συνδυασμό με άλλα προγράμματα. Το LSST δημιουργεί την τεχνική τεκμηρίωση παράλληλα με τον σχεδιασμό σε πολύ πρώιμο στάδιο της διαδικασίας σχεδιασμού για ταχύτερη ανάπτυξη και ταχύτερη ροή πληροφοριών. Η τεκμηρίωση είναι απαραίτητη για όλες τις πτυχές του έργου, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών συναρμολόγησης και εγκατάστασης, εγχειριδίων λειτουργίας και συντήρησης, καταλόγων ελέγχου καθώς και εκπαίδευσης. Στην συνέχεια γίνεται λόγος για την διαδικασία γραφής Lsst, για την εφαρμογή βήμα προς βήμα οδηγιών, για τα διαδραστικά κινούμενα σχέδια Fly-Through και Walk-Through και για διάφορες άλλες λειτουργίες και χαρακτηριστικά του Lsst. Πέρα από τα αποτελέσματα απόδοσης των λογισμικών συστημάτων, η παρούσα εργασία επιχειρεί να δώσει μία γενικότερη εικόνα αναφορικά με την απόδοση των λογισμικών συστημάτων που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο εγγύς μέλλον.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βαρύτης Εμμανουήλ
Uncontrolled Keywords: CAD, Solidworks composer
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Aug 2022 08:02
Last Modified: 31 Aug 2022 08:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11863

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top