Μπιζέ, Τραϊανή (2021) Διατροφική αξία και ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG99_2021.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Το μέλι είναι ένα από τα πολύ βασικά στοιχεία της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων κάτι το οποίο το κάνει να βρίσκεται πολύ ψηλά στις διατροφικές τους συνήθειες. Η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη, ενώ τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό πολλά. Αυτά οφείλονται κυρίως στην αντιοξειδωτική, αλλά και την στην αντιμικροβιακή του δράση. Πολύ σημαντικά στοιχεία για τη διατήρηση της ποιότητας του είναι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που έχει το ίδιο, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχονται έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διαφύλαξη της φυσικής του προέλευσης. Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι να περιγράψει το μέλι ως ένα από τα βασικότερα προϊόντα παραγωγής μέσω της λεπτομερούς παρουσίασης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Μέλι, Μελισσοκομία, Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά, Ποιότητα |
Subjects: | Μ > Μέλι - Ελλάδα Μ > Μελισσοκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 25 Aug 2022 07:31 |
Last Modified: | 25 Aug 2022 07:35 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11837 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |