Βιώσιμη κατανάλωση και εφοδιαστική αλυσίδα. Μια εμπειρική διερεύνηση στην βιομηχανία της μόδας (fastfashion) και τα brands με κύριο γνώμονα τα κριτήρια που επιλέγουν οι καταναλωτές τα προϊόντα τους και την αντίληψή τους απέναντι στην κοινωνική ευθύνη και τα περιβαλλοντικά και ηθικά ζητήματα

Πεχλιβανίδου, Ραφαηλία (2021) Βιώσιμη κατανάλωση και εφοδιαστική αλυσίδα. Μια εμπειρική διερεύνηση στην βιομηχανία της μόδας (fastfashion) και τα brands με κύριο γνώμονα τα κριτήρια που επιλέγουν οι καταναλωτές τα προϊόντα τους και την αντίληψή τους απέναντι στην κοινωνική ευθύνη και τα περιβαλλοντικά και ηθικά ζητήματα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT13_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η οικονομική ανάπτυξη και η συνεχή εξέλιξη των τεχνολογιών, μας επιτρέπει να επωμιζόμαστε όλα τα οφέλη που προκύπτουν και να βελτιστοποιούμε την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Αρχικά, ο καταναλωτής θα πρέπει να δρα με βιώσιμους τρόπους, να εκμεταλλεύεται σωστά τους φυσικούς πόρους της γης ώστε η επιβίωση να γίνεται καλύτερη. Παρόλα αυτά, εδώ και δεκαετίες δημιουργούνται πολλά περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η ρύπανση, η απώλεια βιοποικιλότητας και η καταστροφή φυσικών πόρων. Σημαντικό είναι να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η μη βιώσιμοι τρόποι κατανάλωσης επηρεάζουν όλο και περισσότερο το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία. Για παράδειγμα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται από το 10 % του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ παράλληλα καταναλώνει περίπου το μισό της παγκόσμιας παραγωγής ενδυμάτων. Η παρούσα έρευνα σκοπό έχει να εστιάσει σε δύο τομείς, αρχικά στις στάσεις των καταναλωτών και για το πόσο ενημερωμένοι είναι σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες και κατά δεύτερον πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης καταναλώνοντας πιο έξυπνα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κορωνάνη Ειρήνη
Uncontrolled Keywords: Συμπεριφορά καταναλωτή, Περιβαλλοντική προστασία, Βιώσιμη κατανάλωση, Μόδα, Βιομηχανία της Μόδας, Ένδυση, Αειφόρος ανάπτυξη.
Subjects: Α > Αειφορική ανάπτυξη
Ε > Ένδυση και ενδύματα - Βιομηχανία και εμπόριο
Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Π > Περιβάλλον - Προστασία
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Aug 2022 08:41
Last Modified: 24 Aug 2022 08:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11831

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top