Σχεδιασμός και προσομοίωση σεναρίων για δίκτυα εταιρειών μεσαίου μεγέθους με ενσωμάτωση υπηρεσιών και πρωτοκόλλων ασφαλείας

Τσιρίδης, Σαμψών and Κτενάς, Κωνσταντίνος (2021) Σχεδιασμός και προσομοίωση σεναρίων για δίκτυα εταιρειών μεσαίου μεγέθους με ενσωμάτωση υπηρεσιών και πρωτοκόλλων ασφαλείας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI45_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Στόχος αυτής της πτυχιακής είναι η υλοποίηση και η επεξήγηση εφαρμογών πάνω στον τομέα των δικτύων. Στην παρακάτω πτυχιακή άσκηση περιγράφεται και αναλύεται τι είναι σε ένα δίκτυο η αρχιτεκτονική του καθώς και η ασφάλεια αυτού. Επιπλέον στην τελευταία ενότητα υπάρχει η υλοποίηση ενός δικτύου για μικρομεσαία επιχείρηση. Οι εφαρμογές θα υλοποιηθούν µε τη χρήση του προγράμματος προσομοίωσης δικτύων esp. Βασικό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων εφαρμογών είναι η εύκολη κατανόηση διάφορων θεμάτων των δικτύων. Πιο αναλυτικά, στο πρώτο κεφάλαιο υπάρχουν οι βασικές έννοιες που περιγράφουν τι είναι ένα δίκτυο και τι η ασφάλειά του. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται η αρχιτεκτονική ενός δικτύου και τα μέσα μετάδοσης. Ακόμα στο τρίτο κεφάλαιο εισερχόμαστε σε πιο εξειδικευμένες έννοιες ενός δικτύου. Και τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφεται η ασφάλεια ενός δικτύου και οι τρόποι επίθεσης αυτού. Στο πέμπτο κεφάλαιο όπως αναφέρουμε πιο πάνω υπάρχει η υλοποίηση ενός δικτύου μικρομεσαίας επιχείρησης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέργαδος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Πρωτόκολλα, Αρχιτεκτονική, Δίκτυα, Ασφάλεια, Layers.
Subjects: Α > Αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών υπολογιστών
Δ > Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα
Μ > Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 29 Jul 2022 08:19
Last Modified: 29 Jul 2022 08:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11820

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top