Εφαρμογές κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση και την από απόσταση εκπαίδευση

Τζιούτζιος, Παναγιώτης (2021) Εφαρμογές κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση και την από απόσταση εκπαίδευση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS5_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Οι εφαρμογές κοινωνικών δικτύων έχουν καταστεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διεργασίας,, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με φόντο την τρέχουσα πανδημία του Covid-19. Σημαντικό εύρος εργαλείων δύναται να συμβάλλει στον διαμοιρασμό εκπαιδευτικού υλικού, στην αξιολόγηση των εκπαιδευομένων και συνάμα στην αλληλεπίδραση με τους διδάσκοντες. Σκοπός της παρούσας ερευνητικής μελέτης ήταν, η διερεύνηση του βαθμού αξιοποίησης των κοινωνικών δικτύων στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως αντίστοιχα και στην εκπαίδευση από απόσταση. Με στόχο την δημιουργία μας περισσότερο ολοκληρωμένης εικόνας, σχετικά με την χρήση και την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης στον τομέα της εκπαίδευσης, διερευνήθηκε η άποψη των φοιτητών πανεπιστημιακού ιδρύματος αναφορικά με την εμπειρία τους στην εκπαίδευση από απόσταση, κατά την διάρκεια της καραντίνας. Μεθοδολογία: Με σκοπό την υλοποίηση της παρούσας ερευνητικής μελέτη, επιλέχθηκε η ποιοτική ανάλυση - θεματική ανάλυση τριών επιπέδων, με τη χρήσης της ημι-δομημένης συνέντευξης, ενώ το δείγμα αποτέλεσαν πέντε προπτυχιακοί σπουδαστές του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας. Αποτελέσματα: Από την ανάλυση των δεομένων που συλλέχθηκαν μέσω των συνεντεύξεων με τους φοιτητές, όσον αφορά την εμπειρία τους με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της καραντίνας, διαπιστώθηκε η θετική τους στάση στη νέα αυτή μορφή εκπαίδευσης και μάθησης. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές υποστήριξαν ότι οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης συνιστούν ένα αποτελεσματικό μέσω για την απρόσκοπτη συνέχιση της φοίτησης στις σχολές τους, διευκολύνει σημαντική μερίδα φοιτητών που έχουν ζητήματα μετακίνησης ή εργάζονται, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δύναται να αντικαταστήσει την δια ζώσης αλληλεπίδραση μεταξύ φοιτητών και διδασκόντων, όσο και μεταξύ των μελών τις φοιτητικής κοινότητας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέργαδος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Εφαρμογές, Κοινωνική δικτύωση, Πλατφόρμες, Εκπαίδευση, Μάθηση, Απόσταση.
Subjects: Ε > Εκπαίδευση
Ε > Εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Jun 2022 11:09
Last Modified: 30 Jun 2022 11:09
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11745

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top