Βραβεία επιχειρηματικής Αριστείας/Ποιότητας

Τσεπραηλίδης, Γεώργιος and Τσεπραηλίδου, Ευαγγελία (2021) Βραβεία επιχειρηματικής Αριστείας/Ποιότητας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX77_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η επιχειρηματική αριστεία έχει στενή σχέση τόσο με την ανάπτυξη όσο και με την ενίσχυση συστημάτων τα οποία διαχειρίζονται τη λειτουργία των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Στόχος της είναι η κάθε οργάνωση να οδηγηθεί στο βέλτιστο επίπεδο απόδοσης και να δημιουργηθεί επιπλέον αξία για τους μετόχους της αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο μέλος όπως είναι οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί πελάτες. Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι ένας βασικός τρόπος για να επιτευχθεί η επιχειρηματική αριστεία είναι να εφαρμοστεί η διοίκηση ολικής ποιότητας. Στα πλαίσια εκπόνησης της παρούσας μελέτης επιχειρήθηκε η βιβλιογραφική προσέγγιση της έννοιας της επιχειρηματικής αριστείας και των βραβείων που απονέμονται όταν αυτήν εφαρμόζεται από τις οργανώσεις. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός βραβείων επιχειρηματικής αριστείας τα οποία απονέμονται προς τις οργανώσεις, εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Ακόμη και στην περίπτωση της Ελλάδας έχουν αναπτυχθεί συγκεκριμένες κατηγορίες βραβείων επιχειρηματικής αριστείας, τα οποία απονέμονται στις επιχειρήσεις ή στους οργανισμούς ανάλογα με τη λειτουργία τους. Θεωρείται ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βελτιωθεί ο βαθμός ανταγωνιστικότητας αλλά και εξωστρέφειας του ελληνικού, επιχειρηματικού κόσμου. Ολοκληρώνοντας, είναι απαραίτητη η αναφορά του γεγονότος ότι παρά τη σημασία και της ωφέλειας που προσφέρει η επιχειρηματική αριστεία, αρκετές επιχειρήσεις δεν το αναγνωρίζουν γεγονός το οποίο έχει δεχτεί κριτική.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καταταχιά Ανδρονίκη
Uncontrolled Keywords: Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Επιχειρηματική Αριστεία, Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας, Οργάνωση, Επιχειρήσεις
Subjects: Δ > Διοίκηση oλικής ποιότητας
Ε > Επιχειρηματική ηθική
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Jun 2022 05:30
Last Modified: 21 Jun 2022 05:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11718

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top